Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Uit de kattenklauw gered

         27 oktober 2016 18:29


         Kater Buddy had "iets." Het bleek een kleine pad. Ik greep Buddy en riep Rosalie, onze beestenredder. Rosalie had het padje al snel te pakken: het bleek gelukkig nog grote sprongen te kunnen maken.

         Even later liep hij weer vrij in de verhoogde plantenbakken in de straat. Nu maar hopen dat het geen kwetsuren aan de kattenklauwen heeft overgehouden, en het een gelukkig leven tegemoet gaat als plantenbakpadje :-)

         [reacties]

         De Wonderlijke Wegen van facebooks Edgerank-Algoritme

         24 oktober 2016 17:11


         Dit stukje typte ik al een paar weken geleden, maar er is nog niets aan veranderd. Niet aan FB, niet aan 'de Trump-aanhang'. De plaatjes zijn er 'ingehekt.'

         Mijn Tante is een Fan van Trump.

         Op zich is dat geen blogpost waard ;-) ware het niet dat Facebook er alles aan doet om .........de Trump-postjes van mijn Tante voor mij te verbergen.

         Ik hoor u ongelovig "ECHT?????" roepen.

         Ja echt.

         Gisteren las een van mijn huisgenootjes een FB-postje van mijn Tante voor en besloot dat met de vraag: "Is ze serieus, of zit Tante Agaat te trollen...???"

         Na enig zoeken en vergelijken bleek..... dat mijn FB-tijdlijn totaal niet overeenstemt met die van mijn dochter. Ook Edwin krijgt Tante's Trump-postjes gewoon in beeld. We zijn allemaal even "FB-bevriend" met mijn Tante, en ik heb, meld ik voor de goede orde, mijn Tante niet in de "negeerstand" staan en zij mij ook niet. Pas als ik heel veel moeite doe, een half uur lang "page down" klik op de link https://www.facebook.com/?sk=nf_all die alle berichten op een ingelogde tijdlijn toont, kom ik de Trump-berichten onderaan de pagina tegen.

         Hoe weet facebook's Edgerank-Algoritme nu dat ik geen fan van Trump ben? Ik ben bijna nooit meer actief op facebook, laat staan dat ik één woord over Trump heb losgelaten.

         Kennelijk leest facebook het af uit de mening van mijn vrienden. Ja, dat 'linkse spul van XS4ALL' schrijft natuurlijk wèl eens iets over de Amerikaanse politiek, dat ik vast ooit gelike-t heb, net als berichten van mijn Democratisch gezinde Amerikaanse familieleden (die ik gelukkig ook heb ;-))

         Op zich vind ik het heel aardig dat Facebook hiermee de kans op familie-ruzies verkleint ;-) Het alziend Algoritme heeft het helemaal bij het juiste eind: zonder de ultra-rechtse meningen denk ik positiever over mijn tante ;-)

         Terecht vind ik het ook weer niet.
         Het beeld dat Facebook mij voorschotelt, is er meteen ook een met enorme oogkleppen.


         Je zou je nieuws maar alleen van Facebook betrekken, zoals Facebook nastreeft. Op de dag dat het nieuws zo groot is dat zelfs Het Algoritme er niet omheen kan, vraag je je af in welke wereld je leeft.

         Achja. Zolang we Facebook hebben, heeft Nederland geen Hendrik Colijn nodig ;-)

         [reacties]

         Test test test test test

         23 oktober 2016 15:11


         Test! Na weken met "gele schermen" zou het CMS het weer moeten doen...

         Edwin stak er veel tijd in, weekenden-lang code-herschrijven, om alle deprecated functies eruit te halen. Als dit hier verschijnt, dan is het gelukt. Dankjewel Edwin!

         [reacties]

         Trump wordt het

         18 september 2016 12:12


         Het wordt Trump.
         Helaas.
         Noemt u me gerust een pessimist, want ik hoop dat ik me vergis ;-}

         Populisme raakt hot, in tijden van al of niet reële dreigingen.

         De wereld is in de ban van de harde krachten. Kijk naar het Midden-Oosten, naar Azië, Afrika, hoor de stemmen in Europa, proef de antwoordloze-haat-sfeer in de VS.

         Terwijl de geschiedenis keer op keer heeft uitgewezen dat de mensheid meer baat heeft bij zachte krachten, bij samenwerking, bij verdragen, terwijl mensen gelukkiger zijn in het kleine aantal landen met een goed-functionerende democratie, klinkt overal de roep om hard optreden, harde maatregelen, om een sterke man en een "krachtig antwoord" op alle dreiging.

         Hopelijk valt het mee met de wereldwijde recessie die Trumps' handelsplannen zullen veroorzaken. Blijft Trump van de nucleaire wapens af.

         Eén troost, de verkiezing van the Giant Douche zal mooie South Park episodes opleveren :-/

         [reacties]

         Preview van de omslag

         15 september 2016 17:51


         Hartelijk bedankt iedereen voor alle tips en suggesties!

         Misschien is het leuk om alvast de ontwerpen voor de/het omslag te laten zien. Het idee is van Guus zelf: als Rietvelder heeft hij een goede kijk op grafisch ontwerp. In de technische uitvoering en details zitten mijn ideeën :-)

         U kunt Guus op Facebook een hart onder de riem steken en vragen wanneer het boek besteld kan worden, dan werken wij hier in Hilversum zo hard mogelijk verder aan de uitvoering :-)

         [reacties]

         Hulp gezocht met het boek van Guus

         14 september 2016 00:32


         Lieve Lezer, ik heb uw advies nodig.

         Ik zoek nu al weken naar informatie HOE ik het boek van televisieregisseur en scenarioschrijver Guus van Waveren probleemloos gedrukt en uitgegeven kan krijgen.

         Guus' gezondheid gaat achteruit door een ongeneeslijke nierkwaal. Lang wachten op antwoord van trage en logge Uitgeverijen is geen optie.

         De beste optie zou Print-On-Demand zijn. Maar om het boek te voorzien van een ISBN-nummer om het in de schappen bij Bol.com te krijgen, zou ik een uitgeversprefix moeten aanvragen en me bij de KvK als Uitgever moeten registreren. En ik zie de Belastingdienst al op de stoep staan "Uitgeverij? Wat verdient u daar aan? — Nou niets. De vormgeving en hulp bij dit boek is een vriendendienst. — Jaaaaa ja. Dàt begrip is bij onze dienst onbekend."

         De reviews van de Self-Publish-diensten zijn niet heel rooskleurig. (" ....moet de auteur zelfs geld bij per verkocht boek bijleggen" Huh...? Wat is het verdien-/klanttevredenheidsmodel daarachter..? [Naschrift: ik heb van het in de review genoemde bedrijf vernomen dat de Villamedia-review géén correcte weergave van de kosten bevat, dat er sprake had moeten zijn van winst, maar dat Villamedia de review niet corrigeert :-/ Jammer dat Villamedia kennelijk niet aan hoor en wederhoor doet, geen bronnen noemt, en daarmee aan de verwarring bijdraagt :-/)] Reviews van de Uitgeverijen zijn weinig beter :-(

         In het blauwe kader leest u een samenvatting van mijn Zoektocht-Naar-Informatie. Zodat u niet voor mij aan het zoeken slaat en dezelfde ergernis-achtbaan hoeft te doorworstelen :-/

         In het gele kader leest u meer over het boek van Guus van Waveren.

         Over mijn Print-On-Demand-zoektocht:
         Sites-van-2016 lijden aan De Ziekte Van Knipper: Hoe meer beweging: hoe minder informatie :-(

         Zelfs de Print-On-Demand-Dienstverlener waarmee ik door Arnouds boeken redelijke ervaring heb, lijdt daaraan :-( Sympathiek, die video-boodschappen, ik heb ze allemaal bekeken, ook die, die met tussenpauzes in je inbox verschijnen. Maar ik wil gewoon cijfers, inzicht in de stappen en kosten.

         Denk je, OK, het moet maar, ik vul mijn mailadres in en ontvang ‘De Complete Gids.’ Een deceptie. Ik las niets dat ik nog niet wist en behield dezelfde vragen.

         Nog vragen?? Daar zijn we op voorbereid: Stel je vragen in een chat! Ja. Alweer zo'n 2016-stoplap: Want: Vragen die je in een Chat Kunt Beantwoorden, Kun je ook Gewoon op je Site in de FAQ zetten.

         Uiteindelijk heb ik gebruik gemaakt van de "neem contact op"-button. Denkt u dat ik nu antwoord heb? Nee, natuurlijk niet! Althans: Niets dat ik nog niet wist.

         Als je dan tenslotte, moedeloos, de site wegklikt, krijg je nog snel even zo'n Typisch-2016-Hengel-Pop-Up.. Waaaaaacht, Meld u zich nog ff voor onze........

         Over het boek van Van Waveren
         De kleine Guus van Waveren neemt de lezer mee naar de jaren dertig in de Dapperbuurt. Een peuter ziet een beertje sneuvelen in de kachel en de lezer ervaart de pijn van een scheiding. De armoede van de crisisjaren, de oorlog, de joodse families met hun koffers, op weg naar het Muiderpoortstation. De naoorlogse jazz, wederopbouw en de opkomst van media als televisie. Klein geschreven, zonder overbodige franje. Korte verhalen die je niet kunt lezen zonder de link te zien met hedendaagse crises, veranderende media, hang naar populisme, ijdelheid, menselijke zwakheden en onvermoede kracht. Van Waveren houdt ons een spiegel voor, vol kleine, komische, tijdloze en tijdsgebonden beelden.

         U als lezer heeft wellicht eigen ervaring met Print-On-Demand-diensten. Uw boek is misschien te vinden bij Bol.com.

         Heeft u tips voor mij en vooral, voor Guus, bij dit traject?

         [reacties]

         Wifiloos in Dieppe

         27 augustus 2016 16:18


         Wat doen vier webverslaafden, twee weken noodgedwongen zonder internet?

         Ik hoor u denken: Heerlijk Rust Hebben!?

         Eh ja. Al moesten we daar wel een hóóp plannen voor opzij zetten ;-) Meegebracht naslagwerk konden we niet vertalen naar webpagina's, het geplande live vakantieblog zat er niet in, het voor tieners noodzakelijke skypen met leeftijdsgenoten kon alleen op de parkeerplaats van de Carrefour, net als de routes en openingstijden van de musea naslaan ("Pour plus d'information visitez le site du...")

         OK, niet getreurd: het huisje, niet op Google-Maps, zou immers op loopafstand van de zee liggen.

         Uren hebben we inderdaad gewandeld, maar de zee zelf hebben we nooit lopend bereikt.

         Goed, het leven blijkt gewoon niet helemaal te plannen, ook niet op vakantie ;-] Al met al hebben we ons prima vermaakt. Een plakboek volgeplakt met dagelijkse verslagen. In de zee gezwommen, bunkers beklommen, musea, kerkjes, franse vrijmarkt en het atelier van een kunstenaar bezocht, Franse kranten geprobeerd te lezen, net als een franse uitgave van John Grisham's non-fictie. Een militaire oefening beleefd in een winkelcentrum, vlak na de moord op priester Jaques Hamel.

         De Tweedewereldoorlog is in Dieppe dichterbij dan ik vooraf had vermoed. Overal plekken die herinneren aan de mislukte geallieerde actie van 1942, bloemperkjes in de vorm van de Candadese vlag, die er wappert waar hij maar wapperen kan. Na een bezoek aan het Museum van de 19e Augustus, had ik pas een beeld van de open loopgraaf die Dieppe geweest is op die ochtend.

         Op de dag van de plakboekpagina hierboven, vond ik bij lage eb een wonderlijk stuk Aluminium. Gevechtsschroot? Zonder internet was het lastig nazoeken ;-} en ook thuis heb ik het stuk metaal met V-inkepingen niet kunnen identificeren.

         Enfin, als het kan, kiezen we volgende keer een paradijselijker en technisch geavanceerder oord. België, Engeland, Nederland bijvoorbeeld ;-) Al zou een zomer ‘Dieppe zonder Wifi’ een aardige bestemming zijn voor populisten die oorlogsretoriek bewonderen ;-)

         P.S.: Edwin past de reCaptcha-instellingen aan. Bij hinder van reCaptcha, stuur gerust 'n mailtje.
         P.P.S.: reCaptcha ziet nu iedereen aan voor robot ;-) Mijn excuses!
         P.P.P.S: Edwin heeft een bug gefixed, het zou weer moeten werken! :-)

         [reacties]

         Hysterische Testosteronbom-Trut

         23 augustus 2016 20:25


         Ja, die ben ik tegengekomen. Daarnet. In de Supermarkt. Een Hysterische Testosteronbom-Trut.

         Zodra het chroomstalen hekje voor haar open ging, kon de hele winkel meegenieten van haar schelle schreeuwstem.

         Als dat soort mensen alleen is, of slecht gekleed het gangpad van de Lidl onveilig maakt, denk je: och jee, de tragiek van de bezuinigingen op de psychiatrie.

         Maar nee, deze Schreeuwstem was keurig gekleed, een jaartje of veertig en: sjouwde drie kleine kindertjes door het gangpad bij Albert Heijn. En weer terug naar de ingang, want Schreeuwstem was iets vergeten.

         Even later kwam ze weer binnen. Bruuske bewegingen. Woest met de kar langs de rekken. Weer schreeuwen. NEEE!!!! Ik kan jou nu niet tillen!!!! LAAT DAT O Lie Vier!!!!!!

         Ik heb me me teruggetrokken bij de groenten, alle kaartjes bestudeerd, de aanbiedingen bekeken. En nog eens bekeken. Nog even langs de appelmoes gelopen. Zelfs even volkomen onnodige piccadilly gekocht —want die staat in de allerverste uithoek van de winkel bij de groenten— na het bestuderen van alle etiketten, ingrediënten, merken en prijzen.

         Allemaal in de hoop dat Schreeuwgeval en haar zielige kindertjes naar de kassa zouden gaan. Zouden verdwijnen. Of op z'n minst een vorm van zelfbeheersing zou hervinden om het aantal decibels te verminderen.

         Maar nee.

         Schreeuwgeval liep vast bij de Doe-Het-Zelf-Sap-Machine. Knoeien, sap op de vloer, doekjes. Schreeuwen, haar kinderen huilen en terugschreeuwen. Het tafereel was te triest, te lomp en te stom om aan te zien en te horen.

         Even later kwam ze nog dichterbij, naar het vlees, waar ik stond. Opnieuw een schelle schreeuwstem opzetten tegen haar kinderen, ik schatte de jongste een jaar of drie en de oudste negen.
         "Mevrouw..." legde ik heel vriendelijk een hand op haar schouder: een kleine aanraking kan mensen soms kalmeren, "Uw kinderen gaan alleen maar harder tekeer als u zo luid—"

         Die zin kon ik niet afmaken. Met uitpuilende ogen begon ze tegen mij te schreeuwen.
         "Nee!!!!!!!!! U HEEFT UW KANS IN 'T LEVEN GEHAD!!!!!!!" (Wat bedoelde ze dáármee? Dat mensen met zilvergrijs haar hun mond moeten houden?) Ik heb er niet naar gevraagd. Met elke vriendelijke vezel in mijn lichaam probeerde ik eenvoudig te herhalen dat ..........zo luid schreeuwen tegen kinderen geen zin heeft.

         "NEE!!! NEE!!! Ze heeft me aangeraakt!!" greep ze haar kinderen en rende ze naar de Klantenservice. Daar begon ze een heel verhaal. Ik kon het bij de kaas —uiteraard— veel verderop in de winkel volgen. "Die mevrouw daar!!! JA DIE!!!!!!!!!!!!!"

         Wat dacht ze?
         Dat de medewerker van Albert Heijn mij nu de winkel uit zou gaan zetten?

         Ik ga ervanuit dat haar hysterische gedrag de rest van de winkel ook is opgevallen. Niet alleen de klanten, maar ook de vakkenvullers en de Service-balie.

         Later, toen ze weg was en ik de laatste boodschappen kon gaan zoeken, heb ik nog even gevraagd aan de jongen die ze aansprak, of ze tegen hem ook zo was gaan schreeuwen. En opgemerkt dat mensen zich soms zo eenzaam kunnen voelen als niemand hun leed opmerkt: dat ik niet meer had gezien dan haar leed, en dat van haar kinderen. Aan de twinkeling in zijn ogen zag ik dat de lach echt was.

         Feit is, dat dit soort mensen onbereikbaar is. Mijn aanspreekdaad was volskrekt zinloos. Niemand hoeft het me te vertellen :-/

         De overdosis stoffen die haar Testosteronbom-brein aanmaakt, geven haar heilig geloof in haar eigen agressie. Iedereen is gek, iedereen die het waagt iets te zeggen zouden ze het liefst op hun bek timmeren — haar ogen puilden genoeg uit om het te doen.

         Haar kinderen denken dat het normaal is, dreigen, stampen, grijpen, zwaaiende bewegingen en natuurlijk: voortdurend schreeuwen. Wedden dat zij zelf ook zo'n kind was?

         Thuis sloeg ik er, nog natrillend van de vreselijke ervaring, Alice Miller op na. En ik las een hoopvol artikel op haar site: een slachtoffer hoeft geen dader te worden, maar kan ook uitgroeien tot een enlightened witness.

         Thank God.

         [reacties]

         I Fail the Turing Test

         23 augustus 2016 17:30


         Ik ben een robot ;-/

         Tenminste, volgens de "Completely Automated Public Turing test to tell Computers and Humans Apart", alias reCAPTCHA ;-}
         Ik kan niet meer reageren op mijn eigen blog: 19 van de 20 reacties die ik typ, komen niet aan.

         Als mijn reacties een paar regels en genuanceerd zijn, komen ze niet aan. Als ze kort en bondig zijn, komen ze niet aan. Wat doe ik fout? Typ ik te snel? Gebruik ik de verkeerde woorden?

         Ik heb screencaptures bewaard van de berichtjes, voor wie bewijs zou willen ;-) Feit is: reCAPTCHA ziet me aan als ROBOT.

         Jammer van Edwin's werk om deze spambeveiliging van Google te installeren. Laten we er verder maar de lol van inzien ;-} En zo'n totaal Geeky I Failed the Turing Test T-shirt bestellen.

         U mag uiteraard proberen of u hier wèl kunt reageren, helaas ben ik zèlf geband uit mijn eigen blog ;-}

         [reacties]

         KWG 134

         21 juli 2016 14:40


         Is het geen schattig popje geworden?

         Als u wat minder van ons hoort, dan zitten we ergens in de zon, terwijl onze Logées op de katten en het huis passen :-)

         Voorlopig zijn we gewoon thuis hoor, qua zon hoeft deze dagen ook niemand ver te reizen ;-)

         [reacties]

         spambeveiliging

         21 juli 2016 14:36


         Vanochtend bleek mijn weblog overstelpt met 112 stuks spamberichten [schrik niet het is een screencapture..] :-/

         Nu krijg ik helaas geen notificatie meer dat er hier iets gepost is, waarschijnlijk door iets dat Edwin om beveiligingsredenen uitgeschakeld heeft. Dat helpt niet mee om zo'n spamoverdosis snel te ontdekken.

         Gelukkig kan ik ze met een digitaal gereedschapje allemaal tegelijk selecteren en wissen.

         Waarschijnlijk zulen we vroeg of laat niet ontkomen aan iets als recaptcha. Ik weet niet of er haken en ogen aan zitten. Beter gezegd: theoretische haken en ogen, want wij doen niets met stats, cookies en dergelijke. Ja, een cookie die de naam die je invult onthoudt geloof ik, al was het maar omdat ik anders zèlf voortdurend mijn naam moet invullen ;-} Dat is, kortom, een cookie waar WIJ niets mee doen. Maarja, wat doet Google er weer mee, met zo'n reCaptcha bijvoorbeeld?

         Bent u het af en toe ook zo zat...? De spammers, de Googles, de aanklikbuttons dat je Geen Robot bent, de popups dat je cookies accepteert? De marketeers die overal misbruik van maken en je TOCH weer via cookies met hun advertenties achtervolgen?

         Achja, het is komkommertijd.
         Nouja, WAS het maar komkommertijd ;-} Zorgwekkender trefwoorden te over ;-/

         [reacties]

         Perenspinselbladwesp

         13 juli 2016 18:30


         Perenspinselbladwesp! ik had er nog nooit van gehoord. Edwin wist gelukkig snel de naam te vinden bij het nest, dat in ons jonge Perenboompje is opgedoken. Vorige week had ik de bladeren, ook de onderzijde, nog besproeid met een heel milieu-vriendelijk middeltje. Zo vriendelijk (of met de regen weggespoeld) dat de stipjes op het blad nu zijn uitgegroeid tot een rupsenkluit.

         Maargoed. De vraag is natuurlijk: Wat doen we ermee? De hele tak afknippen en in de groenbak gooien? Of komen ze dan daar alsnog uit, en is de "restafval-kliko" een betere plek?

         [reacties]

         bijzondere steentjes

         11 juli 2016 12:43


         Als Rosalie een bijzondere steen vindt, gaat er een mailtje naar Opa in Zeeland, met een close-upje van de steen. En dan weet Opa wat voor steen het is.

         Zo bleek de steen die Rosa ooit op het strand in Herne Bay gevonden had, een ècht bijzondere: een versteend schelpdiertje van 56 miljoen jaar oud. Dat Opa dat allemaal wéét!

         Zaterdag kreeg Rosalie van Opa een doosje met steentjes. Echte fossielen. De oudste, de trilobiet, van zo'n half miljard jaar oud.

         Het schatkistje staat nu op Rosalie's bureau, met het schelpdiertje uit Engeland er ook in. Een klein verlicht vitrinekastje kunnen we er vast wel voor vinden.

         Meer foto's van de zonnige dag in Zeeland zijn te zien in Hilda's weblog.

         [reacties]

         Gefeliciteerd met je verjaardag (O)Pa!

         29 juni 2016 12:33


         Zou het voorspellende waarde hebben, het Weerhuisvrouwtje dat voorzichtig haar deurtje uitloopt..? Van de Hortensia hoeft het niet, die is blij met de regen en het zon-urengebrek :-) Ook de slakken zijn dolblij met zoveel water en vreten alles kaal, tot aan de Lidcactus in de tuin ;-)

         Kortom: het belangrijkste nieuws van vandaag..... We feliciteren mijn vader met zijn verjaardag :-) Leeftijd is classified information, maar we hadden hier al 'ns gesteld dat mijn vader er jeugdig uitzag voor iemand die nog net in de jaren '30 geboren is ;-)

         Een fijne dag Papa! Hopelijk heeft het Weerhuisvrouwtje gelijk en wordt het zonnig ;-)!

         [reacties]

         Hoe een blogpost van Ximaar leidde tot een ....artikel in een Poppen-magazine!

         25 juni 2016 08:33


         Bijna had ik de vraag gemist. Mijn mailfilters hadden het privémailtje naar een verkeerd postvak gedirigeerd. Maar toen kwam daar Ximaar, met zijn blogpost “Lezen jullie digitale Nieuwsbrieven, en zo ja HOE?
         Ja...... soms,” dacht ik, “en Hoe? Met een filtersysteem.... OOOPS.. Wat doet dat privébericht daar tussen de Nieuwsbrieven...??”

         Om een lang verhaal kort te maken —recensie van het Tijdschrift Poppen & Teddy-Beer heb ik hier geplaatst— zonder Ximaar's blog zou het bericht me ontgaan zijn ;-)

         Het artikel dat ik heb ingestuurd gaat over Franse Poppen van rond 1890. Een tragisch moment in de poppen-geschiedenis: op het hoogtepunt, het moment dat ze de àllermooiste poppen maken, kunnen de Franse fabrikanten de concurrentie niet meer aan. Hoe dat afloopt........... ;-) U leest het in Tijdschrift Poppen van September dit jaar!

         P.S.: De foto's bij het artikel zullen zijn van niemand minder dan ...Janny van Beveren! Zij heeft een enorme kennis van poppen uit deze tijd en ervaring met museum-inrichting. Van haar poppen is normaal alleen een glimp te zien op RubyLane. U begrijpt dat ik hier wel een paar dansjes gemaakt heb ;-)

         [reacties]

         herfst eh zomer

         20 juni 2016 20:21


         Het lijkt wel herfst met al die regen!

         Al ben ik vast niet de eerste die dat roept ;-)

         [reacties]

         Het bord in de Elzenstraat

         12 mei 2016 23:59


         Om een lang verhaal in een paar woorden te vertellen: Gisteren is 'mijn' leefregelbord in de Elzenstraat onthuld :-)

         De lezer die hier al jaren langskomt zal het project wel herkennen. In 2008 illustreerde ik de 'Buurtleefregels' al. Het project werd destijds geclaimd door Amsterdam-Zuid-Oost, maar beleek bij nader onderzoek bedacht te zijn door Piet van der Sluijs (achterneef van mijn vader?) van de Christenunie Gouda. Achja, ik was van plan het verhaal kort te houden ;-) ;-)

         Goed. Anno nu wilde de Bewonersgroep die regels graag op een groot bord van verkeersbord-kwaliteit. Locatie: bij het nieuwingerichte kinderspeelplein. Zo begonnen we met overleg en schetsen. Het uiteindelijke resultaat ziet u met mij als trotse maker naast het bord in de foto ;-)

         Voor een tweede bord maakte ik een kleurplaat, die kinderen uit de woonblokken hebben ingekleurd en geschreven. Ook dat bord (ik heb er helaas geen foto van) is gisteren onthuld en hangt bij het kinderspeelplein.

         In de tijd dat we zèlf in dit woonblok van architect Noorlander woonden, tekende ik ook het logo voor de Bewonerscommissie van het Noorlandercomplex. Wat een leuke verrassing om dat logo reuzegroot op een taart te zien! :-)

         Kortom, een leuke feestelijke middag, een kleurig bord waar ik blij mee ben en een vrolijk weerzien met veel voormalige buren en buurtgenoten!

         [reacties]

         Moestuinpotjes

         10 mei 2016 14:50


         Hoe gaat het met uw moestuinpotjes?

         Onze potjes-in-de-keuken mogen onderhand naar buiten. Alleen... wacht daar een leger hongerige slakken ;-} Slakken die zó handig zijn, dat ze zelfs het moestuin-kasje binnen weten te wandelen ;-}

         Dat kasje is dan ook, op een paar Lathyrus-bloempjes na, leeggegeten door de slakken ;-} Onze hoop is nu gevestigd op het Vlaamse Gaaien-paartje, dat regelmatig het bordje met slakken komt leeg-eten.
         Als de gaaien snel genoeg zijn dan, want de slakken wandelen telkens weer van het bord af. Terug naar het kasje ;-)

         [reacties]

         Koningsdag met koekjes

         27 april 2016 18:32


         Had Leora zó haar best gedaan om Chocolade-Roomboter Star-Wars-Koekjes te bakken, en Rosalie om eigen speelgoed uit te zoeken om te verkopen op Koningsdag... en....: werd het een dagje 'oefenen in teleurstelling verwerken' ;-]

         Eén zakje koekjes verkocht. Aan speelgoed verkopen zijn we niet eens begonnen. Er barstte al snel een regen-hagel-bui los en niemand had nog zin in kopen.

         Het voordeel van het nadeel is nu natuurlijk wèl dat WIJ een stuk of veertig overheerlijke chocoladekoekjes hebben ;-)

         [reacties]

         het flirt-ogen-mechaniekje

         25 april 2016 22:48


         Het is alweer bijna twee weken geleden dat ik dit Simon-Halbig/Adolf Hülß 156-12 ½ popje uit ± 1926 repareerde. Nadat het drie jaar... in een doos gelegen had. Maar omdat popjes met zulke, zogeheten flirt-ogen zo leuk te fotograferen zijn, hier nog even drie kiekjes.

         Het flirt-ogen-mechaniekje was één van de onderdelen die stuk waren. Best leuk om zoiets ook 'ns een keer te repareren :-)

         Het complete verslag van de restauratie is te bekijken op het Poppenforum.

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015