Homepage Jolie
In Memoriam Petra, mijn zusje
portretje jolie
         webcam in de kelder

         Hoe een blogpost van Ximaar leidde tot een ....artikel in een Poppen-magazine!

         25 juni 2016 08:33


         Bijna had ik de vraag gemist. Mijn mailfilters hadden het privémailtje naar een verkeerd postvak gedirigeerd. Maar toen kwam daar Ximaar, met zijn blogpost “Lezen jullie digitale Nieuwsbrieven, en zo ja HOE?
         Ja...... soms,” dacht ik, “en Hoe? Met een filtersysteem.... OOOPS.. Wat doet dat privébericht daar tussen de Nieuwsbrieven...??”

         Om een lang verhaal kort te maken —recensie van het Tijdschrift Poppen & Teddy-Beer heb ik hier geplaatst— zonder Ximaar's blog zou het bericht me ontgaan zijn ;-)

         Het artikel dat ik heb ingestuurd gaat over Franse Poppen van rond 1890. Een tragisch moment in de poppen-geschiedenis: op het hoogtepunt, het moment dat ze de àllermooiste poppen maken, kunnen de Franse fabrikanten de concurrentie niet meer aan. Hoe dat afloopt........... ;-) U leest het in Tijdschrift Poppen van September dit jaar!

         P.S.: De foto's bij het artikel zullen zijn van niemand minder dan ...Janny van Beveren! Zij heeft een enorme kennis van poppen uit deze tijd en ervaring met museum-inrichting. Van haar poppen is normaal alleen een glimp te zien op RubyLane. U begrijpt dat ik hier wel een paar dansjes gemaakt heb ;-)

         [reacties]

         herfst eh zomer

         20 juni 2016 20:21


         Het lijkt wel herfst met al die regen!

         Al ben ik vast niet de eerste die dat roept ;-)

         [reacties]

         Het bord in de Elzenstraat

         12 mei 2016 23:59


         Om een lang verhaal in een paar woorden te vertellen: Gisteren is 'mijn' leefregelbord in de Elzenstraat onthuld :-)

         De lezer die hier al jaren langskomt zal het project wel herkennen. In 2008 illustreerde ik de 'Buurtleefregels' al. Het project werd destijds geclaimd door Amsterdam-Zuid-Oost, maar beleek bij nader onderzoek bedacht te zijn door Piet van der Sluijs (achterneef van mijn vader?) van de Christenunie Gouda. Achja, ik was van plan het verhaal kort te houden ;-) ;-)

         Goed. Anno nu wilde de Bewonersgroep die regels graag op een groot bord van verkeersbord-kwaliteit. Locatie: bij het nieuwingerichte kinderspeelplein. Zo begonnen we met overleg en schetsen. Het uiteindelijke resultaat ziet u met mij als trotse maker naast het bord in de foto ;-)

         Voor een tweede bord maakte ik een kleurplaat, die kinderen uit de woonblokken hebben ingekleurd en geschreven. Ook dat bord (ik heb er helaas geen foto van) is gisteren onthuld en hangt bij het kinderspeelplein.

         In de tijd dat we zèlf in dit woonblok van architect Noorlander woonden, tekende ik ook het logo voor de Bewonerscommissie van het Noorlandercomplex. Wat een leuke verrassing om dat logo reuzegroot op een taart te zien! :-)

         Kortom, een leuke feestelijke middag, een kleurig bord waar ik blij mee ben en een vrolijk weerzien met veel voormalige buren en buurtgenoten!

         [reacties]

         Moestuinpotjes

         10 mei 2016 14:50


         Hoe gaat het met uw moestuinpotjes?

         Onze potjes-in-de-keuken mogen onderhand naar buiten. Alleen... wacht daar een leger hongerige slakken ;-} Slakken die zó handig zijn, dat ze zelfs het moestuin-kasje binnen weten te wandelen ;-}

         Dat kasje is dan ook, op een paar Lathyrus-bloempjes na, leeggegeten door de slakken ;-} Onze hoop is nu gevestigd op het Vlaamse Gaaien-paartje, dat regelmatig het bordje met slakken komt leeg-eten.
         Als de gaaien snel genoeg zijn dan, want de slakken wandelen telkens weer van het bord af. Terug naar het kasje ;-)

         [reacties]

         Koningsdag met koekjes

         27 april 2016 18:32


         Had Leora zó haar best gedaan om Chocolade-Roomboter Star-Wars-Koekjes te bakken, en Rosalie om eigen speelgoed uit te zoeken om te verkopen op Koningsdag... en....: werd het een dagje 'oefenen in teleurstelling verwerken' ;-]

         Eén zakje koekjes verkocht. Aan speelgoed verkopen zijn we niet eens begonnen. Er barstte al snel een regen-hagel-bui los en niemand had nog zin in kopen.

         Het voordeel van het nadeel is nu natuurlijk wèl dat WIJ een stuk of veertig overheerlijke chocoladekoekjes hebben ;-)

         [reacties]

         het flirt-ogen-mechaniekje

         25 april 2016 22:48


         Het is alweer bijna twee weken geleden dat ik dit Simon-Halbig/Adolf Hülß 156-12 ½ popje uit ± 1926 repareerde. Nadat het drie jaar... in een doos gelegen had. Maar omdat popjes met zulke, zogeheten flirt-ogen zo leuk te fotograferen zijn, hier nog even drie kiekjes.

         Het flirt-ogen-mechaniekje was één van de onderdelen die stuk waren. Best leuk om zoiets ook 'ns een keer te repareren :-)

         Het complete verslag van de restauratie is te bekijken op het Poppenforum.

         [reacties]

         Purple Sensation

         22 april 2016 10:48


         Het moment dat ik Prince voor het eerst hoorde herinner ik me nog. In mijn Zolderkamer met Hospita had ik altijd een cassette-recordertje klaarstaan, aangesloten op de radio. Met 1 druk op de pauzeknop kon ik een opname starten. Bij de eerste tonen van Purple Rain sprintte ik naar het apparaat om een ram op de knop te geven, als een jurylid bij de Blind Auditions van een talentenshow.

         Ook herinner ik me nog het telefoongesprek met mijn zusje, die een LP had gekocht van 'een heel raar mannetje dat zijn teksten heel raar schreef..' "Oooooh, Prince!" zei ik.

         Ik had me wel 'ns afgevraagd wat Prince zou gaan doen bij het bereiken van de pensioenleeftijd. Jeugdig talent begeleiden? Blijven optreden met botox en fillers?

         Ach, wat kan ik nog toevoegen aan de drie tweets van Mick Jagger over Prince' voortijdige dood? Tijd om nog even snel wat in de tuin te gaan werken, voor het voorspelde koudere weer eraan komt ;-/

         Naschrift: Harvard Gazette in 2012 over de betekenis van Prince voor de Gen X 1965-1982-generatie (engelstalig.)

         [reacties]

         Een paasmandje van de hei

         24 maart 2016 23:53


         We gaan dus naar de hei!’ besloot Rosalie haar verslag van de school-paas-mand-opdracht.

         Zo gezegd, zo gedaan: Naar de hei om dingen te verzamelen die mensen in de steentijd in hun paasmandje verwerkt zouden hebben. Een geinig idee van de school. Ik had nog wel een beetje last van de overal heersende keelgriep, maar de voorbereidingen maken elk feest vaak het leukst, dus, die wilde ik niet missen!

         In de fotobijschriften is te lezen wat Rosalie allemaal vond.

         [reacties]

         Zestig viooltjes

         14 maart 2016 18:40


         Zestig violen. Het klinkt als een driedubbel symfonie-orkest, maar in een perkje zie je het aantal er niet zo aan af ;-}

         Nu maar hopen dat viooltjes wèl echt goed bestand zijn tegen vraatzuchtige slakken ;-)

         [reacties]

         Disruption is gross!

         14 maart 2016 14:14


         Daar was 'ie weer: de Disruption Is Gross!-reclame op BNR-radio.
         Gross! Daar kun je het nauwelijks mee oneens zijn.

         Maar enig googlen leerde dat dit een cursus, pardon, Bisnis Progrem voorstelt, voor ‘Board Level, Senior Executives en Change Leaders’, die zich willen verdiepen in ‘Mobile First, Artificial Intelligence, Virtual Reality, Robotics, Big Data, Value Creation, Omnichannel, Local-Global*) en Game-Learning’ om te kiezen voor ofwel ‘aanpassen aan de nieuwe tijd,’ ofwel ‘failliet gaan.’

         Achja. Ik vind alles best.
         Al heb ik wat twijfels bij de doemdenkerij achter deze jargon-spraak.
         Maar als je zoveel Engels nodig hebt, en zelfs ‘Financieele’ nog steeds met dubbel e schrijft, probeer growth dan ook als growth of 'ɡɹəʊθ' uit te spreken ;-}

         *) Niet te verwarren met variabelen in een programmeertaal, uiteraard ;-)

         [reacties]

         het nieuws wordt elke dag krankzinniger

         10 maart 2016 23:39


         Deflatiegevaar... Had u ooit gedacht dat u dat woord in een serieuze zin zou tegenkomen? Hoe erg zijn dalende prijzen? Hoe erg is meer sparen en minder schulden maken? Retorische vragen hoor, die ik me alleen maar stel als ik me besef dat ik Rosalie het journaal ("hoezo geven ze gratis geld..?") niet kan uitleggen.

         En dat is dan nog maar een klein deel van het niet-uitlegbare nieuws. Hoe leg je uit dat hele gezinnen in de modder bivakkeren, of aanspoelen op een strand, of dat je het land van vertrek (niet van aankomst) miljarden geeft om vluchtenden terug te nemen. En dan hebben we het nog niet eens over geconfiskeerde kranten in een 'toekomstig EU-land' of hoofd op de stoep.

         Tja. Wat kun je daarover zeggen. Achja, onthoofding en censuur, in de jaren 30 heel normaal in Europa. Gaat vanzelf weer voorbij. Zoiets.

         Tuurlijk, je kunt al het nieuws ook negeren, zoals sommigen bepleiten. Maar dan verandert de wereld in een soort kiekeboe-experiment: zolang we niet in de doos kijken, kan Schrödingers kat nog best in leven zijn. En dat is even simplistisch als je hoofd in het zand steken.

         Maar ik vraag me wel oprecht af wanneer het predicaat “nieuw dieptepunt” de bodem bereikt zal hebben ;-/ (Misschien wel als we onze kop in het zand steken ;-})

         [reacties]

         ....maar dan heb je ook een mooie avond

         10 maart 2016 21:59


         De grote voorjaarschoonmaak was niet voor niets: konden de beide 4maart-jarigen samen "Hieperdepiep, Hoera" roepen en proosten in het gezelschap van naaste buren en familie :-)

         [reacties]

         falende opvoedmethoden

         3 maart 2016 12:13


         Ja, ik hoor u denken.. Wat een stilte... Nou, dat zit zo: ik probeer al wekenlang mijn (lees: ons) huis opgeruimd en schoon te krijgen.

         In ons huishouden is dat een ernstig geval van "Gebrek aan Super Nanny Jo Frost" ;-} Het mag gerust een wonder heten dat er ooit in een héél ver verleden Havo-4-leerlingen zijn die naar me geluisterd hebben.

         Ik kan alles 100.000 keer uitleggen: rommel ondermijnt je rust; zoeken naar spullen die kwijt zijn, maakt mensen ongelukkig; als je alles terugzet op de plaats waar het hoort, hoef je nooit iets op te ruimen en ben je nooit iets kwijt; als je vuile kopjes naar de keuken brengt, beschimmelen ze niet en scheelt het werk: we hebben geen vaatwasmachine, weetjenogwel? En ondertussen denkt iedereen gewoon 'mama kletst maar wat. Als zij er last van heeft, ruimt ze het zelf maar op.'

         Elke afspraak die ik erover maak, loopt spaak.
         -Mag ik koekjes bakken?
         -Ja, àls je zelf de bakplaat schoonmaakt.
         Optimistisch denk ik: deze keer zal het goed gaan. We hebben het toch duidelijk afgesproken.
         Maar nee. Bakplaat blijft weken vies in de keuken staan.

         Vervolg:
         -Niet in de oven zetten, die vieze bakplaat, dat zal enorm aanbranden. X moet die zelf schoonmaken, dat heb ik afgesproken.
         Vieze bakplaat wordt, tegen mijn opdracht in, tòch in de oven gezet. En brand dus vre-se-lijk aan.
         -Je weet dat ik 's nachts slapende handen heb, omdat er telkens een zenuw in mijn pols klem zit: ik kan dat dus niet schoonmaken. Bovendien was dat gewoon niet de afspraak. Maak het dus zelf schoon. — Ja ja, sorry, ik dacht dat het wel kon, maar ik beloof het: ik maak het schoon.

         Vervolg:
         Vieze, nu ook nog zwart-aangebrande bakplaat, staat weken in de keuken. Als ik mensen wil uitnodigen, zal ik het zèlf moeten schoonmaken, of voor gek moeten staan met een huis vol verslonsde objecten, sinaasappelschillen, bordjes, kopjes, kledingstukken en andere spullen die wachten tot de rechtmatige eigena(a)r(es) zich uiteindelijk aan de opvoed-instructies houdt ;-}

         De aangebrande bakplaat is inmiddels schoongekrabd, door moi.

         Maar als mensen vragen: wat wil je op je verjaardag, de 4e maart? ;-} Dan zeg ik: huisgenootjes die zèlf hebben geleerd om mee te werken aan een leefbaar huis. Meer niet.

         Helaas is het geheel en al mijn eigen schuld. Ik kan niet tegen gehuil en geschreeuw: mijn opvoedmethoden hebben gefaald ;-}

         [reacties]

         Een dag vol bijzondere ontmoetingen, en een warmhartig afscheid

         13 februari 2016 18:26


         In mijn kindertijd reisden we een paar keer per jaar naar mijn Overgrootmoeder. Zij werd de dag na mijn geboorte 77 jaar, en zou uiteindelijk 98 jaar oud worden. Haar verhalen gingen vaak over uitvaarten. Achteraf begrijpelijk, gezien haar leeftijdsgroep. Ik hoorde die verhalen altijd met een soort griezelschrik aan. Leukemie, beroertes en andere helse plagen die aan de uitvaart vooraf gegaan waren. Meestal sloot ze haar Zeeuwse vertelling af met een "Och die aerreme kiînders..." Want er bleven altijd wel "kinders" achter, of die nu 5, 25 of 65 jaar oud waren.

         Zelf bezochten we nooit uitvaarten. Misschien hadden we geluk, of beschermden onze ouders ons door oppas te regelen. Best mogelijk, als je bedenkt dat de psalmen op de uitvaarten waarover mijn Overgrootmoeder vertelde, nog op hele noten gezongen werden en de zwartgerande preken ein-de-loos duurden. En dat na de bijeenkomst, een gebruik dat vandaag in hogere generaties nog steeds bestaat, een spreekverbod kan gelden.

         Hoe anders, hoeveel warmhartiger afscheidsbijeenkomsten kunnen zijn, zag ik gisteren, toen ik naar de Nieuwe Ooster reisde om iemand te condoleren die haar levensgezel had verloren.

         Ik had me vooraf afgevraagd of ik het wel zou aankunnen, na alle verloren nachtrust over Joost en zijn tragische dood.

         Bovendien was er de ongewone omstandigheid dat ik ....geen van de aanwezigen ooit persoonlijk had ontmoet. Ja: in mijn dromen kom ik ze af en toe tegen. De ene keer zie ik ze bouwend aan een huis, de andere keer in een feest op een veranda. Maar ‘in werkelijkheid’ kende ik hen alleen via internet. Het contact was al ontstaan in de begintijd van Internet, toen webontwerpers nog kennis uitwisselden op Usenet. (Ja, Usenet, zegt u niets. Ik bedoel maar ;-) ZO lang geleden dus ;-))

         Zo zat ik gisteren mijn ooghoeken te drogen bij de speech van lieftallige oudere heer, die zijn vakgenoot met Britse humor beschreef, en die — niks stiff upper lip— duidelijk vocht tegen zijn tranen. Geen sombere psalmstraf, maar prachtige jazz-klanken, naar de eigen smaak van de overledene.

         Na de plechtigheid kon ik de handen schudden van de mensen die mijn brein al zovaak had gereproduceerd alsof ik ze ook in het dagelijks leven tegenkwam: O., B.P, zijn vrouw L, bovendien hun nichtje K. (ook al zo'n leuk mens!) en sympathieke buren.

         Later op de middag heb ik daar nog uren over nagedacht, terwijl ik de blaadjes van Petra's graf harkte. De vreemde tegenstrijdigheid, dat de reden van de ontmoeting een trieste is. En zo'n afscheid toch ook momenten van zichtbare sympathie en warmte brengt. Een geschenk. (Hoe anders was dat op Petra's uitvaart, maar laat ik dat zijpad niet inslaan.)

         Op de terugreis raakte ik door een hilarische grap van de conducteur aan de praat met de jongen naast me in de trein. Zonder leesbril was het me al opgevallen dat hij programmeertaal schreef. Met perfect-gestructureerde inspringingen. Lees: geen ordinaire codeklopperij ;-)

         "Dicht die laptop!" had de conducteur gewezen, "Het is ná vier uur!" Waarop de jongen de conducteur verbijsterd aanstaarde, zijn OV-abonnement liet zien: "Maar...."

         "Uw weekend is begonnen meneer," grijnsde de conducteur, "u mag stoppen met werken."
         Het verslavende effect van programmeerwerk, werk in de sfeer van puzzels oplossen: er ontstond een ontzettend leuk gesprek over complexe ICT-problemen. Het gebeurt niet vaak dat je zo'n getalenteerde C++ programmeur tegenkomt.

         Als ik mijn oud-Zeeuwse Overhroôtmoêder verslag van de dag zou uitbrengen, zou ze er niets van snappen.
         ‘Een be'hravenis? In't Ângels? Kon jie da verstaen? Hè je mee 'n beêld'ouwer hepraot? Een prohrammeur? Is dat warrek tehenwoôrdeg?’
         Maar ik durf een voorzichtig vermoeden uit te spreken dat deze dag troostrijker, of toch minstens warmhartiger, sympathieker was, dan de uitvaarten waarvan mijn Overgrootmoeder vroeger vertelde :-)

         [reacties]

         papier-scheppen, wat extra tips

         2 februari 2016 15:43


         Als reactie op een door-de-kinderen-gemaakte kaart, kreeg ik laatst een vraag over papierscheppen.

         In de onderschriften bij deze foto's wat tips hoe je de strijkbout en de föhn die deze handleiding gebruikt kunt omzeilen:

         [reacties]

         Karton voor porselein verkopen. Niet omdat het moet, maar omdat het kan. Bij Catawiki.

         2 februari 2016 11:03


         Catawiki zoekt veilingmeesters. Ook in de expertise 'poppen en beren.' Laat ik afgelopen jaren nu honderden poppen bestudeerd hebben. Tel dat op bij de kunstgeschiedeniskennis die ik al vanuit mijn vak heb... Ik zou gewoon geknipt zijn voor zo'n bijbaan!

         De hamvraag is alleen..... Kan ik ook Karton voor Porselein verkopen...?

         Bij het bestuderen van de Poppen-veiling op Catawiki, lijkt dat bon ton. Ik volg momenteel een kartonnen popje met klederdracht, geproduceerd tot 1957. Aangeboden als ‘mooi blank porselein’, rond 1930, in zeer goede staat, geschatte waarde: 225-325 euro.

         U begrijpt: dit kartonnen vrouwsfiguur is minimaal 3x tot 7x te hoog getaxeerd. De koper van dit product wacht een stevige teleurstelling.

         Ik heb zowel Catawiki-klantenservice als de betreffende veilingmeester ingelicht, maar een reactie? Noppes, nada, nakkes. Naschrift: Mijn bericht van vorige week is tòch nog verwerkt: de pop is UIT de Veiling gehaald.

         Nu kan iedereen een foutje maken. Je vergeet bijvoorbeeld foto's van de binnenzijde van het hoofd te vragen. Of je herkent het kartonstempel op het achterhoofd niet, als je aan het materiaal zelf niet kunt zien dat het karton is.

         Maar maak dan in vredesnaam gebruik van vriendelijke berichten van de kenners. Nee hoor, niet bij Catawiki. Naschrift: Had ik van afgelopen vrijdag tot vandaag dinsdag gewacht met het posten van dit artikel: ontving ik vandaag bij de lunch toch nog een reactie.

         [reacties]

         Of de duvel ermee speelt..... Onbetaalde boodschappen ;-)

         24 januari 2016 00:49


         Edwin wilde graag de 'internetbestel-app' van de Jumbo uitproberen. U weet, wij waren vroeger trouw voetvolk van de supermarkt van Van Dam, maar sinds de introductie van het ‘Schreeuwende Geel-Met-Zwart’ fiets ik een eind verder.

         Goed, Edwin wilde dus heel graag die bestel-service proberen; ik moest nog langs het Postkantoor (ook in de Jumbo) dus voor Deze Ene Keer streek ik met mijn hand over mijn hart en gingen we richting De Grote Geel-Zwarte-Hal.

         "Sjonge, wat veel kratten..." stonden we te kijken bij onze bestelling. Toch klopte op het eerste gezicht alles met ons lijstje: Blikken Felix, een doos Tom Poes, Spa, kip, wokgroenten, tijgerbrood, Alpro Soya-melk, koffiebonen... Niets dat we niet besteld hadden. We rekenden af, ook het bedrag klopte met het bedrag dat Edwin eerder in de app had gezien.

         Thuis bij het uitpakken zagen we wat er was misgegaan. Het waren geen 8 blikken Felix, maar 16. Niet één zak koffie-bonen, maar 3. Sommige dingen waren dubbel, andere weer niet. Een heidens karwei om, met de uitgeprinte bon, uit te zoeken voor welke artikelen we wèl en welke we niet betaald hadden.

         Vervolgens hebben we de Jumbo gebeld. Ja, ik hoor u denken..... ;-) Maar nee, als we nu straatarm waren... Dan hadden we met goed fatsoen een beschermengel kunnen bedanken, maar dit is meer waarschijnlijk een bug in de software of een fout ergens.

         We brengen de houdbare dingen terug, hebben we afgesproken. Snel-bedervende producten mochten we opeten.

         Dat laatste gaf ons een heel aardige aanleiding om Buurman G. uit te nodigen. Werd het toch nog gezellig ;-)

         Het is al de 2e keer dat we per ongeluk gratis boodschappen hebben gekregen van de Van Dam-supermarkt. Ben je er jaren niet geweest, gebeurt het metéén weer ;-) Net alsof onze eerlijkheid op de proef gesteld wordt, een beetje zoals in het verhaal van Jozef en de Zilveren Beker ;-)

         [reacties]

         breinkaping

         22 januari 2016 15:08


         kaars, brandend

         De blog-fotomap met ‘Uitgevoerde Goede Voornemens’ ligt stil sinds 11 januari.

         Mijn brein is gekaapt, op 12 januari, even na 9 uur 's ochtends, op het moment dat ik de vraag ‘heb jij de sleutel van Joost?’ hoor, achter Guus een wespkleurig uniform zie, en in een fractie van een seconde weet wat er gebeurd is.

         (Ja, sorry lezer. Deze zin is te lang. De blogacademie verbiedt het. Maar hoe schrijf je dan, over de dood, die iedereen zag aankomen en niemand kon voorkomen?)

         Kortom. Mijn brein is gekaapt. Regels hoe je wel en niet mag schrijven sluipen met bivakmutsen naarbinnen. Het afscheidslied dat Joost koos, dat Guus onder zijn verscheurende film monteerde, vormt mijn hoofd om naar een jukebox met één plaat. Hoe ik mijn best ook doe om The Kinks op te zetten, de jukebox springt weer terug. Gesprekken, op straat, in de tuin, fietstochten langs pergola's, gesprekken bij de koffiemachine of naast de verwamingsketel. Gesprekken die zich weer hebben laten gijzelen door privacy-overwegingen.

         Ik lees mijn commentaar van 9 oktober: "[...] omdat ik me soms vreselijk zorgen maak als kennissen, vrienden 'gewoon depressief' zijn. Wanneer is 'gewoon' niet 'gewoon' meer.. Wat dat betreft val ik soms m'n omgeving lastig met SMSjes als "Joehoe, hoe gaat het, ik maak me zorgen over de stilte!" "

         Ja, Joehoe in die zin was Joost.

         Misschien lukt het me, ondanks de bivakmutsen, nog 'ns om iets te schrijven over de Joost die ik leerde kennen. Of over de alarmbellen, die in mijn hoofd afgingen bij zijn woorden.

         Maar mijn breinkaping laat zich waarschijnlijk het best bestrijden met het oppakken van de blog-fotomap met ‘Uitgevoerde Goede Voornemens.’ Als het me lukt, want ik loop tegen een muur van moeheid deze dagen ;-}

         [reacties]

         Twitter outage map - en andere geinige statistiek

         19 januari 2016 10:12


         Meestal ontgaat het me, ik ben niet zo social media-actief. Maar vandaag zag ik in plaats van een getweete foto van Marina, de fraai-geillustreerde twitter-foutmeld-robot.

         Geinig dat je op een wereldkaartje kunt bekijken waar twitter allemaal down is. En dat er zelfs sites zijn met uitgetekende down-statistieken.

         Ach, tegen de tijd dat ik dit berichtje post, is het vast allemaal weer aan de praat ;-)

         [reacties]

         Snoepsushi maken

         17 januari 2016 13:35


         Dat was een leuk feestje van vriendinnetje P. gisteren: Rosalie maakte er o.a. Snoepsushi bij Restaurant Leuk in Bussum.

         [reacties]


           RSS  php-icon © mailto: Jolie, 2002, 2015